Színházi Kritikusok Céhe

A színikritikusok szakmai szervezetének honlapja

Új vezetők, új tagok

Posted by St.Andrea - 2018. november 19.

A Színházi Kritikusok Céhe 2018. november 19-én tisztújító közgyűlést tartott A Grundon.

Stuber Andrea elnök júliusi lemondása után a Kovács Bálint megbízott elnök vezette háromtagú elnökség (Kovács Bálint, Proics Lilla és Stuber Andrea) kitöltötte hároméves mandátumát, s annak rendje és módja szerint adja át az ügyeket az új vezető testületnek.

A közgyűlés a Színházi Kritikusok Céhe elnökének Turbuly Lillát választotta. Elnökhelyettesként Papp Tímea, elnökségi tagként Kovács Natália nyerte el a tagság bizalmát. Az etikai bizottságot a közgyűlés döntése alapján Gabnai Katalin, Miklós Melánia és Varga Anikó alkotják, míg a gazdasági ellenőrző bizottság tagjai Jászay Tamás, Puskás Panni és Urbán Balázs lettek.

Tagfelvételre is sor került: Antal Klaudia, Dézsi Fruzsina és Hajnal Márton kollégákat üdvözöljük sorainkban!

turbulylilla-e1542664513680.jpgA céh új elnöke, Turbuly Lilla az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán és a BTK magyar szakán szerzett diplomát, s 2008-ig bíróként dolgozott. Közben már verseket, novellákat, regényeket publikált, majd 2008-ban felhagyott a jogi pályával, azóta szabadfoglalkozású íróként, kulturális újságíróként dolgozik. Színházról szintén 2008 óta ír. 2009 és 2013 között rendszeresen dolgozott a 7óra7-nek, 2014-2015-ben szerkesztette is. 2017-től a Tánckritika és a Kútszéli Stílus főszerkesztő-helyettese. Ezekben a lapokban, valamint az Art7, Criticai Lapok, dunszt.sk, Pannon Tükör, prae.hu, spirituszonline.hu, Színház, szinhaz.net orgánumokban publikál.

papptimiPapp Tímea elnökhelyettes az ELTE angol és magyar szakán végzett, és ugyanott folytatott kulturális menedzsment tanulmányokat, majd közgazdász és színháztudományi diplomát is szerzett. 2004-ben jelentek meg első kritikái. Írt-ír a Zsöllyébe, a Criticai Lapokba, a Színházba; a Kultúra.hu-ra, a Revizorra. Szerkesztette a Fideliót, és alapítása óta dolgozik a Papagenónak. Szerkesztett drámaköteteket (dráMAI mesék), és hat évig foglalkozott a Budapest Bábszínház marketingkommunikációjával. Jelenleg szabadúszóként a Harlekin Bábszínház és a Vaskakas Bábszínház marketingjét segíti, valamint a Jó kérdés beszélgetéssorozat kommunikációja is feladata.

KovacsaNatalia

Kovács Natália elnökségi tag az ELTE bölcsészkarán végzett, jelenleg doktorandusz az ELTE Irodalomtudományi Doktori Iskolájában, s egy Esterházy Péter színpadi műveit feldolgozó disszertáción dolgozik. A Színház, szinhaz.net, Élet és Irodalom, tanckritika.hu, kutszelistilus.hu, spirituszonline.hu lapokba írt és ír immár nyolc éve. Több külföldi konferencia és szimpózium előadója, illetve résztvevője volt. Jelentek meg írásai külföldi lapokban; a most induló Roundabout Europe című nemzetközi szabadtéri színházi program sajtós feladatait végzi, és a World Theatre Map nagyköveteként is tevékenykedik.

A most megválasztott tisztségviselőinknek, akik a következő három évre vállalták a vezetői feladatokat, gratulálunk és jó munkát kívánunk!

Sorry, the comment form is closed at this time.