Színházi Kritikusok Céhe

A színikritikusok szakmai szervezetének honlapja

Török Ákos

2015

1.Hová írt rendszeresen kritikát 2015-ben? 7óra7

2.Hová írt alkalmanként kritikát 2015-ben? szinhaz.net

3.Hol jelentek meg egyéb, színházi tárgyú írásai 2015-ben? 7óra7, fidelio.hu

4.Hol volt 2015-ben színházi kuratóriumi, bizottsági vagy zsűritag, fesztiválválogató vagy -tanácsadó? Lábán Rudolf-díj kuratóriuma

5.Hol volt szerkesztő, főszerkesztő 2015-ben? 7óra7, felelős szerkesztő

Az ELTE bölcsészkarán végeztem filozófia, esztétika és tanár szakon. Kulturális újságírással és azon belül elsősorban a színházzal 2006 óta foglalkozom. Egy mára megszűnt internetes újságban (zartkor.hu) előbb kritikáim jelentek meg, később ugyanott a tánc- és a színházi rovatot szerkesztettem, mellette rendszeresen publikáltam kritikákat színházi szaklapokban: a Színházban, az Ellenfényben, a Criticai Lapokban. Később ezek online kiadásaiban is, illetve a prae.hu-n, a tanckritika.hu-n és a kutszelistilus.hu-n is. Szűcs Katalinnal együtt részt vettem a Criticai Lapok online verziójának létrehozásában, ami sajnos nem volt hosszú életű együttműködés. 2011 januárjától a 7óra7-en jelentek meg írásaim, illetve 2014 októberétől a 7óra7 felelős szerkesztője vagyok.

Táncszínházi és színházi nevelési programokról is jelentek meg publikációim. A kritikák mellett fesztiválbeszámolókat, interjúkat, riportokat és kultúrpolitikai tárgyú publicisztikákat is írtam.

 

 
%d blogger ezt kedveli: