Színházi Kritikusok Céhe

A színikritikusok szakmai szervezetének honlapja

  • Reklámok

Deres Kornélia

2011.

1. Hová írt rendszeresen kritikát 2011-ben? Színház, szinhaz.net
2. Hová írt alkalmanként kritikát 2011-ben? Revizor
3. Hol jelentek meg egyéb, színházi tárgyú írásai 2011-ben? Műút
4. Hol volt 2011-ben színházi kuratóriumi, bizottsági vagy zsűritag, fesztiválválogató vagy -tanácsadó? A JAK és Merlin Színház által kezdeményezett Add ide a drámád!2 drámapályázat egyik válogatója.
5. Hol volt szerkesztő, főszerkesztő 2011-ben? Add ide a drámád! c. drámaantológia (JAK-Prae.hu) szerkesztője; Fidelio különszám (31. Szníikritikusdíj-átadó) szerkesztője
6. Szavazott-e 2011-ben a kritikusdíjra? nem
7. Egyéb közlendő (azaz hosszabb életrajz):

Deres Kornélia (1987) költő, kritikus, szerkesztő. Az ELTE magyar és angol szakjain végzett, 2011-től ugyanitt az Irodalomtudományi Doktori Iskola ösztöndíjas hallgatója. A József Attila Kör elnökségi tagja. 2008-ban a Színház folyóirat esszépályázatán díjazták Herczog Noémivel közösen írt, TÁP Színházról szóló tanulmányukat, azóta jelennek meg színházi tárgyú írásai. Részt vett a 2010-es színházi kritikus-kutatásban az OSZMI, a Színházi Kritikusok Céhe és a Színház folyóirat szervezésében; valamint 2011-ben a Kortárs Drámafesztivál Recycling Reality on Stage című konferenciáján. A Tudásgyár projekt keretében meghívott előadóként színházesztétikát tanított középiskolásoknak. A JAK szervezésében színházi beszélgetéseket vezet. Első verseskötete: Szőrapa (2011, JAK-füzetek).

2010.

1. Hová írt rendszeresen kritikát 2010-ben? Színház, szinhaz.net
2. Hová írt alkalmanként kritikát 2010-ben?
3. Hol jelentek meg egyéb, színházi tárgyú írásai 2010-ben? Műút, Élet és Irodalom
4. Hol volt 2010-ben színházi kuratóriumi, bizottsági vagy zsűritag, fesztiválválogató vagy -tanácsadó? A JAK és Merlin Színház Add ide a drámád! elnevezésű drámapályázatának válogatója volt.
5. Hol volt szerkesztő, főszerkesztő 2010-ben?
6. Szavazott-e 2010-ben a kritikusdíjra?
7. Egyéb közlendő (azaz hosszabb életrajz): Deres Kornélia (1987) költő, kritikus, szerkesztő. A József Attila Kör tagja. 2008-ban a Színház folyóirat esszépályázatán díjazták Herczog Noémivel közösen írt, TÁP Színházról szóló tanulmányukat, azóta jelennek meg színházi tárgyú írásai. Angol szakos diplomáját az ELTE-BTK-n szerezte meg, jelenleg ugyanitt magyar szakon végzős hallgató, a Színháztudományi Program résztvevője. Részt vett a 2010-es színházi kritikus-kutatásban az OSZMI, a Színházi Kritikusok Céhe és a Színház folyóirat szervezésében. A Tudásgyár projekt keretében meghívott előadóként színházesztétikát tanított középiskolásoknak. Az Add ide a drámád! című drámakötet (JAK-füzetek, 2011) szerkesztője, a JAK szervezésében színházi beszélgetéseket vezet. Első verseskötete idén jelenik meg.

Reklámok
 
%d blogger ezt kedveli: