Színházi Kritikusok Céhe

A színikritikusok szakmai szervezetének honlapja

  • Reklámok

Rólunk

A Színházi Kritikusok Céhe hosszú múltra visszatekintő szakmai szervezet, mely a rendszeres színikritikusi tevékenységet folytató szakemberek legfőbb és egyetlen hazai érdekvédelmi-képviseleti szerve. A több mint félszáz tagot számláló társadalmi egyesület tagjai között épp úgy megtaláljuk szakfolyóiratok főszerkesztőit, vezető napilapok színikritikusait, jelentős kulturális portálok szerkesztőit, újságíróit, mint a fiatal, pályájuk elején álló tehetséges szakírókat.

2009 júniusában a céh korábbi vezetése lemondott. Szűcs Katalin Ágnes elnök, Stuber Andrea és Urbán Balázs elnökségi tagok a megelőző években eredményes munkát végeztek a céh és a színházi szakma közötti kapcsolatok megerősítése terén.

A Színházi Kritikusok Céhének tagsága 2009. szeptember 23-án új elnökséget választott Tompa Andrea elnök, valamint Rádai Andrea és Jászay Tamás elnökségi tagok személyében. Vezetési ciklusuk alatt öltött új, rangos és látványos formát a Színikritikusok díja átadása.

2012. december 12-én a céh újraválasztotta az elnökséget. Tompa Andrea elnök, valamint Jászay Tamás és Herczog Noémi elnökségi tagok folytatták a megkezdett munkát. Az elnökség tagjai sikeres nemzetközi színházi showcase-t rendeztek Budapesten 2013-ban és 2015-ben.

A 2015 novemberében lezajlott tisztújító közgyűlésen a tagság Stuber Andreát választotta meg elnöknek, Kovács Bálintot elnökhelyettesnek, Proics Lillát pedig elnökségi tagnak. Az elnökség programja itt olvasható el.

 

Reklámok
 
%d blogger ezt kedveli: