Színházi Kritikusok Céhe

A színikritikusok szakmai szervezetének honlapja

  • Reklámok

Egy levelezés története

Posted by jt - 2017. június 7.

2016. december 15.

S. Andrea elnök

Színházi Kritikusok Céhe

Tisztelt Elnök Asszony!

Csatoltan küldöm Dr. H. Péter államtitkár úr levelét a J. Mari-díj bizottságába szóló jelölés kapcsán.

Kérjük, hogy javaslataikat az xxxx  és a yyyyy  emailcímekre szíveskedjenek megküldeni lehetőség szerint 2016. december 19. hétfőig.

Szíves közreműködésüket ezúton is köszönjük!

Üdvözlettel:

Sz.Emília. főosztályvezető megbízásából

P. Borbála

zeneművészeti és nemzetközi referens

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Kultúráért Felelős Államtitkárság

Közösségi Művelődési és Művészeti Főosztály

 

 

Tárgy: felkérés jelölésre a J. Mari-díj bizottságba

 

Tisztelt Elnök Asszony!

 

Az emberi erőforrások által adományozható elismerések és az egyes állami kitüntetések kezdeményezésének részletes szabályairól szóló 43/2016. (IX.8.) EMMI utasítás 1 melléklete értelmében a bizottságok tagjaira és elnökére – az általa felkért szakmai szervezetek javaslata alapján – a kulturális ágazat esetében a kultúráért felelős államtitkár tesz javaslatot. A tagokat a miniszter nevezi ki négy évre.

A fentiek alapján ezúton kérem, hogy a J. Mari-bizottság tagjára vonatkozó javaslatukat szíveskedjenek megtenni, egyúttal megadva a jelölt elérhetőségét is. Kérem, hogy olyan személyre tegyenek javaslatot, aki – előzetes egyeztetés alapján – vállalni tudja a megbízást. Válaszukat elegendő elektronikus formában eljuttatni Sz. Emília, a Közösségi Művelődési és Művészeti főosztály vezetője részére.

Szíves közreműködésüket ezúton is köszönöm.

Budapest, 2016. dec.13.

Dr. H. Péter

 

2016. december 20.

Tisztelt Referens Asszony, Főosztályvezető Asszony és Államtitkár úr!
Elnézést kérek, hogy a jelzett határidőre nem feleltem, de sajnos ehhez a levélhez csak most jutottam hozzá, késve.
Ráadásul további időt szeretnék kérni. Mivel hozzávetőleg 50 főt számláló szakmai szervezet vagyunk, mindenképpen némi időre van szükségünk ahhoz, hogy a jelölés kérdésében vagy alanyában közös álláspontra jussunk. Ha mód van rá, engedjék meg, hogy néhány nap haladékot kapjunk a válaszig.

Üdvözlettel:

S. Andrea

 

 

2016. december 21.

Tisztelt Elnök Asszony!

Nagyon köszönjük a visszajelzést, péntek reggelre várjuk a jelölést!

Üdvözlettel:

Sz. Emília. főosztályvezető megbízásából

P. Borbála

 

2016. december 22.

Tisztelt Referens Asszony és Főosztályvezető Asszony!

Konzultálván szervezetünk tagságával egy nagy tapasztalatú, a színházművészetben széleskörűen tájékozott, jeles kollégánkat javasoljuk a J. Mari-díj bizottságba: Cs. Juditot, a Revizor kritikai portál főszerkesztőjét. A feladatra vállalkozik, az elérhetősége:  zzzzzz telefonszáma: ooooooo
Kérem levelem nyugtázását, köszönettel, üdvözlettel:

S. Andrea

 

 

2016. december 22.

Tisztelt Elnök Asszony!

Köszönettel megkaptuk a jelölést!

Üdvözlettel:

Sz. Emília. főosztályvezető megbízásából

P. Borbála

 

2017. január 30.

Tisztelt Asszonyom,

decemberi 22-i jelölésünk óta feltehetően megszületett a döntés a J. Mari-díj bizottság összetételéről. Kérem szíves tájékoztatását: kik lettek a tagjai a testületnek.

Köszönettel, üdvözlettel:

S. Andrea

 

2017. január 31.

Kedves Andrea!

A döntés még embargós, de amint engedélyt kapok rá, tájékoztatni fogom a jelölő szervezeteket.

Nagyon köszönöm a megértését és türelmét!

Üdvözlettel:

P. Borbála

 

2017. január 31.

Köszönöm.

Üdv.

S. Andrea

 

2017. február 10.

Kedves Borbála,

eltelt újabb tíz nap. Egy ilyen bizottsági munkára alaposan fel kell készülni, megismerni a jelöltek névsorát, tájékozódni róluk, áttekinteni az érdemeiket, teljesítményüket. Mindez időt igényel, ami egyre fogy.

Várom szíves  válaszát üdvözlettel:

S. Andrea

 

2017. február 10.

Kedves Andrea!

Nagyon sajnálom, és megértem a türelmetlenségét, de nem kaptam engedélyt rá, hogy a bizottság összetételével kapcsolatban magukon a tagokon kívül bárkinek tájékoztatást adjak.

Megértését ezúton is köszönöm.

Üdvözlettel:

P. Borbála

 

2017. február 10.

Kedves Borbála,

értelmezve a levelét, vagy azt jelenti, hogy Cs. Judit tagja lett a bizottságnak és csak ő tudhat róla, vagy pedig azt, hogy kollégánk nem lett tagja a bizottságnak.
A tisztelt minisztérium kért tőlünk kritikus jelöltet. Jelöltünk. Nem az a kérdésem, hogy kik alkotják a bizottságot, hanem hogy a mi delegáltunkat elutasították-e és ha igen, akkor milyen indokkal. Bizonyára megérti, hogy tájékoztatnom kell a céh tagságát a küldöttünk sorsáról.
Ezért legyen szíves megnevezni, kihez fordulhatok a kérdésemmel: elfogadták-e a jelöltünket, és ha nem, akkor miért nem.

Köszönettel, üdvözlettel.

S. Andrea

 

NINCS VÁLASZ

 

2017. február 19.

Kedves Borbála,

talán nem kapta meg az alábbi levelemet, úgyhogy elküldöm még egyszer, üdvözlettel:

S. Andrea

 

NINCS VÁLASZ

 

2017. február 27.

Tisztelt Hölgyem,

talán nem kapta meg az alábbi két levelemet, úgyhogy elküldöm még egyszer, a Főosztályvezető Asszonyt is címzettként jelölve.
Üdvözlettel:

S. Andrea

 

NINCS VÁLASZ

 

2017. április 4.

Dr. H. Péter államtitkár részére

 

Tisztelt Államtitkár úr!

2016. december 15-én P. Borbála munkatársa közvetítésével levelet kaptam Öntől, amelyben arra kért, hogy a Színházi Kritikusok Céhe jelöljön tagot a J. Mari-díj bizottságba. Megtettük. Jelölésünket munkatársa e-mail-fordultával köszönettel vette.

Azóta többször fordultam érdeklődő levéllel P. Borbálához és Sz. Emília főosztályvezető asszonyhoz, ám nem kaptam választ arra a kérdésre, hogy mi lett a jelöltünk sorsa. Mely szervezetek jelöltjeiből állt össze végül – az Ön javaslatára és a Miniszter úr döntése szerint – a bizottság?

Úgy is mint jelöltet állító szakmai szervezet elnöke és úgy is mint egy közérdekű adat iránt érdeklődő újságíró kérem, legyen szíves tájékoztatni arról, hogy kik voltak az idei J. Mari-díj bizottság tagjai.

Köszönettel, üdvözlettel:

S. Andrea

elnök

Színházi Kritikusok Céhe

Tértivevény aláírása szerint 2017. április 10-én átvették.

NINCS VÁLASZ

Tudja valaki, kik a Jászai Mari-díj bizottság tagjai?

 

UPDATE:

 

Lőrinczy György, a Jászai Mari-díj bizottság elnöke vállalkozott arra, hogy a szinház.hu-nak nyilatkozva megossza az információt, amelyet oly eredménytelenül próbáltunk megtudni a Céhet jelölésre felkérő illetékesektől.

 

A  törvényi rendelkezés értelmében a kultúráért felelős miniszter különböző szakmai szervezetektől kér ajánlást a díjról döntő bizottságba, majd ezen javaslatok után maga dönt a bizottság összetételéről. Az ötfős kuratórium ebben az esetben is így állt össze, melynek tagjai: Takács Katalin színművész a Magyar Színházi Társaság, Hegedűs D. Géza színművész a MASZK Egyesület, Horváth Lajos Ottó színművész a Magyar Teátrumi Társaság jelöltjeként, Huszti Péter színművész pedig a Magyar Művészeti Akadémia jelölésével, valamint miniszteri delegáltként a bizottság élén Lőrinczy György igazgató, színházi menedzserrel.

Lőrinczy György azt is elmondta, hogy ő maga a miniszteri döntést követően szóban egyeztetett a kritikus céh jelöltjével és informálisan tájékoztatta mind a bizottság összetételéről, mind a kiválasztás hátteréről.

Reklámok

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d blogger ezt kedveli: