Színházi Kritikusok Céhe

A színikritikusok szakmai szervezetének honlapja

  • Reklámok

Mostantól itt a pártoló tagság – közgyűlést tartottak a kritikusok

Posted by jt - 2016. március 12.

A Színházi Kritikusok Céhe 2016. február 23-án A Grundon közgyűlést tartott, amelyen elfogadta a 2015-ös évi pénzügyi beszámolót és az elnöki beszámolót. Tisztségviselők választására is sor került: Kovács Bálint elnökségi tag elnökhelyettesi megbízatást kapott, az etikai bizottság Varga Anikóval, a pénzügyi ellenőrző bizottság Papp Tímeával bővült.
Tagfelvételi kérelmük és a közgyűlés döntése nyomán a Színházi Kritikusok Céhe új tagjaként üdvözöljük Kovács Natáliát, Török Ákost és Turbuly Lillát.
A közgyűlés egyhangúlag elfogadta a törvényi előírásnak megfelelően 2016. március 15-ig beadandó módosított alapszabályt. (Amikor majd a bíróság végzéssel jóváhagyja, akkor közzétesszük itt, a régi alapszabályunk helyén.) Az új alapszabályban lehetőséget teremtettünk arra, hogy egyéni vagy intézményes pártoló tagokat fogadjunk sorainkba. Így fogalmaz a dokumentum:
A Céh pártoló tagjai lehetnek mindazok a természetes és jogi személyek, akik a Céh célja és tevékenysége sikeres megvalósításához erkölcsi és anyagi támogatást nyújtanak, a Céh alapszabályát magukra nézve kötelezőnek elfogadják. A pártoló tagok a Céh Közgyűlésén tanácskozási joggal vehetnek részt, szavazati joguk nincs és vezető tisztségviselővé nem választhatók.
Valamint:
Pártoló tagok számára a tagdíj mértéke természetes személy esetén (minimálisan) évi 10000,- Ft, jogi személy esetén (minimálisan) évi 20000,- Ft, amely szintén március 31. napjáig fizetendő. Az elnökség minden év elején meghatároz olyan célokat, amelyekre a pártolók kérhetik a tagdíjukat fordítani. (Pl.:kritikusdíj-átadó ünnepség rendezése, pályakezdő kritikusi ösztöndíj létrehozása, az egyesület működési költségei, a nemzetközi kritikusszervezet tagdíja stb.)

Üdvözöljük első pártoló tagunkat, Nógrádi Gábort!

Érdeklődni, jelentkezni a kritikusceh@gmail.com mailcímen lehet.

Szeretettel várjuk barátainkat és nemellenségeinket.

Reklámok

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d blogger ezt kedveli: