Színházi Kritikusok Céhe

A színikritikusok szakmai szervezetének honlapja

  • Reklámok

Vezetőségváltás a Színházi Kritikusok Céhében

Posted by jt - 2015. november 11.

Második elnöki ciklusa végeztével leköszönt tisztéről Tompa Andrea, a Színházi Kritikusok Céhe elnöke, valamint az elnökség tagjai, Herczog Noémi és Jászay Tamás. A tisztújító közgyűlésen a tagság új vezetőséget választott. Stuber Andrea elnök, valamint Proics Lilla és Kovács Bálint elnökségi tagok folytatják elődeik munkáját.

Az új elnökség mindenekelőtt a céh szakmai egyesület jellegét kívánja erősíteni. Programjában felvázolja különböző lehetőségeit, útjait, módjait annak, hogy az egyébként a puszta létéért küzdő színikritika szakmaiságában erősödjön és a láthatósága is növekedjen.

A Színházi Kritikusok Céhe idén kilépett a Magyar Színházi Társaságból, s független civil szervezetként semmilyen állami támogatásban nem részesül. Az új vezetőség elképzelése szerint azonban támogatás nélkül, szakmai munkával és a nyilvánosság erejével képes lehet betölteni azt a szerepet, amelyre hivatott, a céhtagok összeadódó tudása, tapasztalata és elhivatottsága által.

A Színházi Kritikusok szervezetének új elnöke, Stuber Andrea évtizedek óta gyakorló kritikus, színházi újság- és naplóíró. Proics Lilla szintén komoly múltú szakíró, aki a Színháztól a Revizoron át a Játéktérig számos orgánumban publikál. A hármas legfiatalabbja Kovács Bálint, akinek kritikái, interjúi ugyancsak sok helyütt olvashatóak a Magyar Narancstól az Ellenfényen át az Origóig.

Reklámok

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d blogger ezt kedveli: