Színházi Kritikusok Céhe

A színikritikusok szakmai szervezetének honlapja

  • Reklámok

Újra futnak a kritikusok

Posted by radaiandrea - 2012. október 2.

A kritikuscéh öt tagja, Rádai Andrea, Miklós Melánia, Kelemen Orsolya, Proics Lilla, Jászay Tamás vállalkozott arra, hogy vasárnap váltóban lefutja a maratoni távot – sok más színházi ember, színészek, rendezők, dramaturgok, díszlettervezők, stb. társaságában. A Futanet cikke az eseményről:

MaratonMorzsák – Színház az egész világ – de a maraton egy része biztosan!

Sokszor elhangzó szó a sportban, azon belül a labdajátékoknál, hogy színészkedés. Az egyszeri ember evvel le is tudhatná a színház és a sport kapcsolatát, pedig ez nem csak ennyiből áll, de még mennyire, hogy nem! No ne gondoljunk itt valami eget rengető dologra, egyszerűen csak a színészek is szeretnek futni. Lássuk hát, milyen színházi emberek és csapatok tervezik lefutni a hétvégén a maratoni távot!

Az Operaház a tavalyi kettő után idén 4 csapatot indít. Az Opera I. nevűben Miklósa Erika, Mozsár István mb. ügyvezető, Váradi Zita énekesnő, a ház vezető jogtanácsosa szerepel. A Opera II-zenekar csapat első tagja, Szőke Zoltán, egyéni maratonista is. A “műszak” is képviselteti magát: Opera III-díszlettár és Opera IV-statiszták néven fut az Operaház másik két váltócsapata.

Bérczes László művészeti vezető koordinálja a Kaposvári Csiky Gergely Színház váltóját. Futnak még rajta kívül: Szvath Tamás, Horváth Zita, Takács Géza és Fándly Csaba színészek.

Bár színházuk nem kőszínház, a Sziget Ágnes szervezésében összeálló Kaposvári Déryné Vándorszíntársulat csapatát ez a társulat köti össze. Ágnesen kívül csapattagok még: Török Anna, aki musical színésznőként dolgozik többek közt a Vámpírok bálja című darabban és Kiss Péter Balázs, aki a Barátok közben látható.

Szellemes nevet választottak maguknak: Tehátrun – Várkonyi Eszter színésznő szabadúszó művészekből álló csapatot szervez, melynek tagjai: Csémy Balázs-színész, a Kecskeméti Katona József Színház tagja, Mohácsi András – díszlettervező, szobrász, Csordás Zoltán – grafikus, színházi plakát-tervező, Mohácsi István – dramaturg, író, Várkonyi Eszter – színész, szabadúszó.

A Nemzeti Táncszínház is képviselteti magát: a csapat tagjai: Ertl Péter 2013. január 1-jétől a Nemzeti Táncszínház igazgatója, Kimlei Katalin művészeti munkatárs – Hepkó Miklós, műszaki munkatárs, Kotsis Ágota művészeti munkatárs, Priately Zsolt gazdasági ügyintéző.

Ott lesz mindezeken túl a Kolibri Színház, a Színházi Kritikusok Céhe, a Vígszínház futói, a Jóban Rosszban csapata, de képviselteti magár a MÜPA is: Művészetek Palotája női ekiden váltója a színházi kategóriában áll rajthoz.

Reklámok

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d blogger ezt kedveli: