Színházi Kritikusok Céhe

A színikritikusok szakmai szervezetének honlapja

Jelenetek a Paradicsomból avagy a Színikritikusok Díja 2011

Posted by radaiandrea - 2011. szeptember 3.

A Színikritikusok Díját a Színházi Kritikusok Céhe az évad legjobb színészeinek, rendezőinek, tervezőinek adja. Hogy idén a 15 kategóriában jelölt művészek közül ki kap díjat, az szeptember 25-én a Magyar Színházban megrendezett különleges gálaesten derül ki, amely a díjazás 31 éves történetében először nyilvános a közönség számára.

Ha vörös szőnyeg nem is lesz, a gála mégis nagyon fog hasonlítani az Oscar-díjak átadására: 2011. szeptember 25-én este 8 órakor a Magyar Színházban 31. alkalommal nyújtják át a színikritikusok az elmúlt évad legjobb színpadi teljesítményeinek járó elismeréseket. A díjkiosztóra a magyar színházi élet kiemelkedő alkotói kapnak meghívást, s hogy közülük ki térhet haza majd díjjal, az csak az est során derül ki. A Céh által újonnan alapított életműdíjat elsőként Törőcsik Mari kapja, aki egyben a gálaműsor fővédnöke is.

A nagyközönség számára nyitott estet Pelsőczy Réka rendezi, műsorvezetői Csákányi Eszter és Pál András. A különleges műsor azoknak a színházi alkotóknak a vallomásaira épül, akik az elmúlt három évtizedben díjat kaptak, vagy éppen nem kaptak díjat. És azokéra a kritikusokéra, akik szavaztak, vagy éppen nem szavaztak. S hogy mi köze mindennek a Paradicsomhoz, az a Tasnádi István által erre az alkalomra írt jelenetekből kiderül.

A műsorban közreműködnek a Magyar Színház és a Vaskakas Bábszínház színészei, valamint két óriásbáb: Éva ezúttal barátnőjével, Hédikével érkezik a színpadra, hogy – akár a Muppet show-béli rokonaik – kommentálják az eseményeket.

 Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 Jegyvásárlás

a Magyar Színház előcsarnokában (1077 Budapest, Hevesi Sándor tér 4. tel.: 322-0014) hétfőtől péntekig 10-18 óra között, a Budapesti Kamaraszínház Szervezési Irodájában (1075 Budapest, Károly körút 21.) hétfőtől péntekig 10–18 óra között, továbbá az ismert jegyirodákban.

  Jelenetek a Paradicsomból avagy a Színikritikusok Díja 2011

 Műsorvezetők: Csákányi Eszter, Pál András

Szereplők:

Bercsényi Péter, Gémes Antos, Jegercsik Csaba, Kocsis Rozi, Krucsó Júlia Rita, Máthé Zsolt, Pavletits Béla, Ruttkai Laura, Soltész Bözse, Szatmári Attila, Szúkenyik Tamás

Díszlet: Kalmár Bence

Jelmez: Fodor Annamária

Zene: Nyitrai László

Dalszöveg: Máthé Zsolt

Koreográfia: Király Béla

Báb: Mátravölgyi Ákos

Videó: Tiszeker Dániel

Interjúk: Markó Róbert, Pelsőczy Réka, Rick Zsófi

Szöveg: Markó Róbert, Tasnádi István

Bábrendező: Tengely Gábor

Dramaturg, a rendező munkatársa: Markó Róbert

Produkciós vezető: Fenyvesi Kata

Producer: Orlai Tibor

Rendező: Pelsőczy Réka

Bemutató, egyben egyszeri előadás: Magyar Színház, 2011. szeptember 25.

2 hozzászólás to “Jelenetek a Paradicsomból avagy a Színikritikusok Díja 2011”

  1. […] idei Színikritikusdíj-átadóról itt olvashat, ízelítőül pedig a tavalyiról egy videóriport: Vegyen részt Ön is az idei díjátadón […]

  2. […] Jelenetek a Paradicsomból avagy a Színikritikusok Díja 2011 Először nyilvános a Színikritikusok Díjának átadója – videóriport a […]

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d blogger ezt kedveli: