Színházi Kritikusok Céhe

A színikritikusok szakmai szervezetének honlapja

  • Reklámok

Mi legyen a kritikusdíj új neve?

Posted by jt - 2011. február 2.

A Színházi Kritikusok Céhének elnöksége nyílt pályázatot hirdet.

Részletek a hajtás után.

A Színházi Kritikusok Céhének elnöksége nyílt pályázatot hirdet.

Szeretnénk nevet adni a legnagyobb presztízsű, a független szakírók által idén harmincegyedik alkalommal odaítélt színházszakmai elismerésnek, a Színikritikusok Díjának. Mivel a színház közös ügyünk, ezért a színházat szerető és ismerő nézőket is bevonjuk a névadási folyamatba: olyan rövid, jól megjegyezhető, a színházra és/vagy a kritikára is jellemző elnevezést keresünk, ami idővel a kritikusdíj összetéveszthetetlen védjegyévé válhat.

A nézők és olvasók képzeletének csak a csillagos ég szabhat határt: szóba jöhetnek az Oscar-díj típusú elnevezések, a díj kaphatja a nevét egy jelentékeny színházi emberről (ahogyan van Mejerhold-díj vagy Olivier-díj), de lehet az új név mozaikszó, betűszó, drámacím vagy drámaszereplő, sőt akár egy olyan fogalom, ami a tavalyi gálaműsor óta kézzel foghatóvá vált díj alakjával függ össze. (Részletek a Színházi Kritikusok Céhének honlapján.)

A névötleteket a kritikusceh@gmail.com címre várjuk 2011. február 10-ig. A javaslatok közül a céh tagsága szavazással fog választani. Érdemes ötletelni: a beküldők közül ketten lehetnek partnerükkel a céh vendégei a Színikritikusok Díjának 2011. szeptember végén tartandó 31. díjkiosztó gálaműsorán.

A Színházi Kritikusok Céhének elnöksége

Reklámok

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d blogger ezt kedveli: