Színházi Kritikusok Céhe

A színikritikusok szakmai szervezetének honlapja

Kortárs Drámafesztivál – Díszvendég az USA!

Posted by radaiandrea - 2010. november 12.

2010-ben november 27. és december 4. között rendezzük meg a Kortárs Drámafesztivált, immár kilencedik alkalommal.

A fesztivál díszvendége az Amerikai Egyesült Államok színháza. Igyekszünk kísérletező és műfaji határokat feszegető produkciókat megmutatni a Trafó és a MU Színház színpadán. Szándékunk szerint a Kortárs Drámafesztivál nézői olyan előadásokat láthatnak, amelyek finoman, a színház eszközeivel reflektálnak az aktuális kis- és nagypolitika eseményeire, miközben a felszínen az amerikai álmot: a csillogást, a boldogságot, a gyönyört kínálják.

Az amerikai program előadásai (kattintás után részletes információk)

Reggie Watts: Szóló élő struktúrákra

Reid Farrington: Passió-projekt

Temporary Distortion: Isten hozott a semmiben

Young Jean Lee’s Theatre Company: A szállítmány

A magyar szemleprogramba, melynek előadásait a Színházi Kritikusok Céhe felkért tagjai válogatták, az idén hét produkció kapott meghívást, köztük két vidéki előadása. A szemleprogramhoz kapcsolódik a fesztivál látogatói programja (Visitors’ Program, VP), melynek keretében külföldi színházi szakembereket invitálunk Magyarországra, és igyekszünk jelenlegi színházi helyzetünkről minél színesebb, árnyaltabb képet adni: a szemleprogram előadásait angol nyelvű feliratozással mutatjuk be, ezenkívül szakmai találkozókat, intézménylátogatásokat, prezentációkat szervezünk számukra.

A magyar szemleprogram előadásai (kattintás után részletes információk)

Hát akkor itt fogunk élni (Móricz Zsigmond Színház, Nyíregyháza)

Szutyok (Pintér Béla és Társulata)

Kasimir és Karoline (Örkény Színház)

Oidipusz király (Csiky Gergely Színház, Kaposvár)

Mein Kampf (Nemzeti Színház)

Völgyhíd (Kolibri Színház)

Kupidó (ALKA.T, Nézőművészeti Kft., Orlai Produkciós Iroda, Örkény Színház)

Immár hagyományos felolvasószínházi sorozatunkban – melynek keretében az elmúlt nyolc fesztiválon csaknem ötven kortárs magyar és külföldi darabot mutattunk be – ezúttal lengyel és amerikai darabokokat olvasunk fel a Merlin Színház kamaratermében. A lengyel felolvasásokhoz kapcsolódóan a KDF a Krakkói Magyar Központtal együttműködve több napos eseménysorozatnak ad otthont, mely a kortárs lengyel és magyar dráma kapcsolatát vizsgálja, párbeszédét erősíti.

Nem veszett el, hanem átalakult színházi nevelési programunk, mely az idei évben a Te jössz! pályázat keretében valósul meg.

A programokról bővebb leírás és jegyinformáció honlapunkon található, szakmai jegyek Fodor Krisztinától kérhetők a fodrinka@gmail.com Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen vagy a +36 70 546 0838-as telefonszámon, de a lenti elérhetőségek bármelyikén szívesen válaszolunk a fesztivállal kapcsolatos kérdésekre.

Szeretettel várunk mindenkit a Kortárs Drámafesztiválon!

Egy hozzászólás to “Kortárs Drámafesztivál – Díszvendég az USA!”

  1. […] élni című előadás (Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház, rendezte: Forgács Péter) a Kortárs Drámafesztivál keretében) után Csáki Judit beszélget az alkotókkal és a közönséggel a Bárka […]

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d blogger ezt szereti: